Tegnap volt szerencsem enni egy kis Irish Stew-t, ami leginkabb olyan mintha egy kutyat (elot) teletomnek mindenfelevel aztan kihanyatjak vele. Szagra es allagra legalabbis erre emlekeztetett. Cserebe az ize eleg turheto volt.
Az angol konyha eleg fantaziatlan, de legalabb van valasztek a nezetkozi konyhabol. Az alapanyagok is eleg szeles valasztekban kaphatok, szoval egy kis fantaziaval eleg jo kajakat lehet osszehozni. Az alabbiakban kovetkezzek egy sajat kis recept, az utobbi idoben eloszeretettel fogyasztott hurkas kenyer!
Hozzavalok (1 adaghoz):
- angol vereshurka (csak ver, benne szalonnadarabok)
- 1 gerezd fokhagyma
- 4-5 szelet pepperoni szazlami (csipos)
- 2 szelet Maasdam sajt
- 1 db Torpedo Rolls kenyer
Elkeszites:
A hurkat vekony (4mm) vastag karikakra vagjuk, a fokhagymat aproravagjuk, a pepperonit nem piszkaljuk. Egy serpenyobe keves extra szuz olivaolajat hevitunk es beletesszuk a hurkat, pepperonit es megszorjuk az aprora vagott fokhagymaval. Mikor a hurka megsult (kb 1 perc eleg neki) megforgatjuk es a masik oldalat is atsutjuk. Kozben egy fakanallal kevergetjuk a pepperonit es a fokhagymat, hogy le ne egjen. Ha kesz felrehuzzuk a tuzrol, kettevagjuk a Torpedo Rools kenyeret es a sult dolgokat az egyik felre halmozzuk, majd beboritjuk a sajtszeletekkel. A kenyer masik felevel ovatosan kitoroljuk a serpenyot, hogy felszedjuk a fokhagyma darabokat es pepperoni kisult paprikas levet. A ket kenyerfelet osszeboritjuk es azonmod fogyasztjuk. En gyumolcslevet szoktam hozza inni.
Jo etvagyat! :)