2008. július 27., vasárnap

Sunderland Air Show 2008

Julius 26-27-en volt a 20. Nemzetkozi legishow Sunderlandben, amire iden nagyon keszultem, mert tavaly a partraszallast nem sikerult elcsipnem, pont olyan helyen alltam, ahonnan nem lehetett latni. Ennek fenyeben nem biztam semmit a veletlenre, hanem megkerdeztem az egyik felvigyazot, hogy honnan lehet majd jol latni az egeszet. A musor az ugyanaz volt mint tavaly (vagy lett volna, ha...), az angolok szokas szerint fesztival jelleggel kivonultak a beach-re, meg be a vizbe furdeni.
Itt meg nem volt olyan veszes a helyzet

Ugy latszik fagyalloval vannak feltoltve, mert a viz tenyleg hideg (nyilvan nem veletlenul hivjak Eszaki-tengernek). Az ido kellemesnek igerkezett, bar volt egy kis kod, de meg volt hatra 2-3 ora a kezdesig, ugyhogy nem aggodtunk (Balint is eljott elete elso legishowjara, ami vegul a nulladik lett, merthogy...).
Itt azert mar erzodott, hogy lesznek gondok...

Aki rendszeresen olvassa a blogot, az a korabbi beszamolobol tudhat a tavalyi leanykeresrol a legishow alatt. A par diszvendeg volt iden es beszelgettek veluk egy kicsit, oktoberben megvolt az eskuvo, februarban pedig mar a tronorokos is megerkezett! A lany elmondta, hogy varatlanul erte a dolog, mert ugy volt hogy 3 hettel kesobb mennek nyaralni es ott keri meg a kezet a ficko.

Lassan kezdodott volna a musor, de sajnos a kod nem akart felszallni, csoro riporter ketsegbeesetten probalta a kozonseget szorakoztati, a sorra lefujt akrobata-pilotakat kerdezte, hogy mit lattunk volna. Az emberek nyugodtan ucsorogtek, vagy setallgattak, show hianyaban az erdeklodes az arusok fele fordult, akik betegre kerestek magukat.
Ilyen idoben persze nem repultek a gepek

A partraszallas termeszetesen elmaradt, pedig lettek volna keteltu jarmuvek, hajorol soertuz, raketatamadas, tankok, ejtoernyosok, tengereszgyalogsag. Ehelyett volt egy kis bemutato, eljatszottak egy jelenetet, ahol fegyveresek (zsoldosok) valahol Afrikaban elrabolnak ket ENSZ megfigyelot es a kommandosok kiszabaditjak oket. Volt lovoldozes, robbantas (ez azert eleg latvanyos volt), teruletfoglalas, fogolyszabaditas. A kod miatt tul sok mindent persze nem lehetett latni, a robbantasok utan pedig gyakorlatilag semmit: a riporter poenosan meg is jegyezte, hogy most kapunk egy kis izelitot a Fog of War-bol! :)
A zsoldosok tabora, illetve a mi latszik belole - a kep meg a tamadas elott keszult

Volt egy pilota akinek a szulei Uj Zelandbol repultek ide, hogy megnezzek a fiuk repuleset, mivel 3 ev show repules utan jovore masnak adja at a helyet.
Pilotak a kodben

A varakozasokkal ellentetben ez nem ugy alakult ahogy terveztem, de majd jovore!

A nap egyetlen rejtelye az maradt, hogy az allando kod ellenere miert sikerult ugy leegnem, hogy 3 napig dolgozni se mentem, mert folyamatosan hideg vizzel borogattam magam?!