2014. december 24., szerda

Tobago-1

Az idei karácsonyi nyaralás Tobago távoli szigetére hozott, ide a trópusi paradicsomba, ahol az átlag hőmérséklet egész évben 30 fok. Ez a nyaralás is búvár nyaralás, ma reggel (Dec.24) megyek először merülni a 28-29 fokos óceánban. Az ide út gyötrelmes hosszú volt, 9 órát repült a gép London-Gatwicktől idáig. A gép egy leharcolt Airbus 330-as volt, minimális kiszolgálással, gyakorlatilag onflight entrainment nélkül.

Londoni vacsora

Előző este még Londonban ettem egy jó kis hamburgert, ezért reggel nem voltam elég éhes egy reggelire, de gondoltam majd a gépen bereggelizem. Nagy volt a csalódás mikor a snack-bár körbe hordásakor kiderült hogy ezért bizony fizetni kell.

Ebéd a gépen

Mindegy, már tudni fogom hogy a vissza útra pakolni kell mindenféle nasit. Mivel nem állt rendelkezésre fedélzeti szórakoztatás ezért maradt a saját elektronikus eszközök hasznalata: a tény, hogy egyik sem (mobil, tablet) volt feltöltve 100%ra, mivel nem számítottam a használatukra csak fokozta az izgalmakat. Az út egyébként sima volt, kétszer kerültünk bele egy kis turbolenciába, de egyik sem volt veszélyes, voltam ennél már sokkal rosszabban is. A leszállás viszont nagyon jó volt, ahogy feltűnt a végtelen kék vízben a pici zöld sziget. A nagy gép meglepő kecsességgel bedőlve ráállt a kifutóra.

Uzsonna

A reptér az olyan mint a filmeken, kis pici egy emeletes épület, rozsdavörös föld körülötte, pálmafák hajladoznak a könnyű szelben és persze a hőség ami azonnal mellbevág amint kilépész a gépből. Mint amerikába menet, most is még a gépen ki kellett tölteni a bevándorlási papírokat, vízum nem kell, de az útlevelet lepecsétlik (miután egy listáról ellenőrizte, hogy valóban nem kell vizum) és már csak egy órát kellett várni a csomagokra és már mehettünk is. A váróban persze nincs légkondi mivel a helyiek megszokták a meleget, a turisták viszont egymás elől szívták el az oxigént a szűk térben. A kijáratnál már várták ránk névtáblával, a sofőr gyorsan körbe vitt és megmutogatta a környéket mielőtt a hotelhez vitt volna minket. A hotel, csakúgy mint a reptér a filmekből lett berendezve: domináns a fa, fehér és sárga színek, egy gyönyörűen berendezett trópusi virágoskertel a közepén.

Tiki bár karácsonyi hangulattal


Van egy jelentéktelen kis medence, egy jól felszerelt tiki bár és étterem. A fárasztó repülés után a következő napokra való feladat lesz a környék felfedezése, programok kitalálása: van itt valamilyen vízesés, trópusi esőerdő, vadrezervátum és persze az óceán (meg a búvárkodás).

Folyt. köv!