2014. december 25., csütörtök

Tobago-2

A fárasztó repülőút után egy kiadós vacsora következett a szálloda éttermében, majd korai fekvés este 10kor. Ennek következtében már reggel 4kor fent voltam, így tanúja lehettem ahogy menetrendszerűen megérkezett a reggeli negyed órás zápor - jó kis zuhé volt de nem sokat számított mivel a hőmérséklet éjszaka sem csökkent 30 fok alá.

A kis medence

Reggelire a helyi ételek közül választottam, kisérőnek kaptunk még friss gyümölcsöt (igazi banánt, nem olyat amelyik a fél világot beutazza mire az asztalodra kerül), meg pirítóst, vajat, lekvárt, teát, narancslevet. A helyi étel egy lángos szerű sült tészta volt tök lekvárral (egészen pontosan hagymás, fokhagymás, kömėnyes krém) illetve fűszeres tonhal salataval.

A helyi reggeli (egy resze legalabbis)

Ma merültem volna először de sajnos volt egy kis kavar a csoporttal: konkrétan nem jöttek el, így egyedül nem tudtam menni, majd 26án kivisznek és ígértek fűt-fát hogy kárpótoljanak. Az egészbe csak az a rossz hogy így egy kicsit megkavarták a terveinket, de végül is nem probléma. Helyette volt egy kis csatangolás a környéken, pénzváltás a bankban (1 US$ az 6 TT$, érdekes hogy csak papírpénz van, apró nincs), étkezés a helyiekkel - említettem már  hogy itt mindenki fekete és te vagy a kisebbség?

Tipikus utcarészlet - csirkékkel

Ez a kisváros vagy inkább csak városrész ahol vagyunk kicsit lepukkantnak tűnik, de igazából olyan mint a filmeken: száraz füves részek, sima kis házak, pálmafák, kecskék, csirkék rohangálnak mindenütt. Lehet látni karácsonyi díszítéseket de inkább csak a hotelekben, magán házaknál nem nagyon és nem is nagyon lehet érezni a karácsonyi hangulatot. Az egésznek van egy olyan feelingje mintha Balaton, vagy a velencei tó környékén járna az ember egy meleg nyári napon.

Főutca egy részlete

A délután nagyrésze unalmasan telt: homokos tengerpart, fürdés a langymeleg óceánban egészen este hatig. Az egész partszakasz tele volt strandolókkal, senki sem igyekezett haza. Végül csak a sötétedés miatt kezdtek haza szállingózni, a hőmérséklet továbbra is magas maradt és a víz még mintha annál is melegebb lett volna. Vacsorát egy helyi gyorsétteremben rendelturendeltük meg és csak fél órát kellett várni míg elkeszült egy pizza meg egy hamburger: egyszerűen nem kapkodnak, mindenki tök lazára veszi a dolgot.

Ebéd a helyi menzán