2014. december 30., kedd

Tobago-4

25-én este az étteremben (semmi nem volt nyitva máshol) egy teljes karácsonyi menüt rendeltem, persze karibi verziót: a pulykához járó töltelék kukorica lepénybe volt csomagolva, amit banán levélbe csavartak és úgy főzték ki gőz felett. A menü persze teljes volt, először volt valami helyi krémleves aztán jött a pulyka mártással, rizzsel, vegyes zöldséggel meg az a banán levélbe csavart töltelék végül pedig süti fagylaltal.

Karácsonyi menü

26-án végre megvolt az első merülés amire régóta vártam. Érdekes, újszerű élmény volt hogy a víz kellemes meleg, a látótávolság pedig sokkal jobb mint pl. amit eddig a földközi tengeren tapasztaltam. A víz alatti világ is sokkal gazdagabbnak tűnt, sok színes hal úszkált a korallok között.

A színes tenger alatti világ

A hajóút külön élmény volt, ahogy kiértünk a védett kikötőből, a csónak több méteres hullámokon vágott keresztül, jobb volt mint egy hullámvasút! A környező táj képeslapra kívánkozik, gyönyörű azúrkék tenger, a part fehér homokos sávja és mögötte a zöld fák sora. Merülés közben a sodrást használtuk, egy bóját vontattunk a felszínen és a hajó azt követte, miközben mi a víz alatt erőlködés nélkül csak vitettük magunkat az árral.

Rámfér egy kis pihenés a fárasztó nap után

A merülés nagyon jó volt, rögtön az első alkalommal sikerült látnunk néhány elektromos ráját, jópár szép nagy eel-t és egy nurse shark-ot is! Nemcsak a korallok között lakó állatok, de a különböző növények is nagyon változatosak és színesek voltak.