2007. június 18., hétfő

Szemetes

Mintegy 2 hete elloptak a kukankat. Ennek ket oka volt, az egyik, hogy nem volt rajta a hazszam, a masik, hogy hetfon nem vittuk vissza a hazba. A kukalopas itt nemzeti sport, mert a szemetesek lakasonkent csak egy kukat visznek, tehat minden szemetet abba az egybe kell belezsufolni. Ket het alatt nekunk lett osszesen kb. 15 zsak szemetunk es mivel Balint egyik reggel mintegy 40 kukacot szamolt meg a zsakokon, ugy dontottunk, hogy vasarnap este, mikor a szomszedsag kirakja a kukakat, akcioba lepunk. Meg kulonben is mar kezdett marha budos lenni az a sok szemeteszsak...

A "kommandozas" lenyege, hogy a kirakott kukakat megnezzuk es ahol meg van hely oda besuvasztjuk a sajat zsakjainkat. Kellemes sport, csak sajnos keson kell uzni, mert itt fel 11-kor meg eleg vilagos van (tul vilagos egy ilyen akciohoz). Mindenesetre kb. 20 perc alatt sikerult az osszes szemetet szetdobnunk a kornyek kukaiba a hatso bejarat elott elo kukac-populacio nem kis banatara. Az kepeken a kukacok lathatok, amint ketsegbeesetten keresik a szemeteszsakokat.


Azert ennyire nem rossz a helyzet, rendszeresen takaritunk, most hetvegen peldaul en voltam a soros: kitakaritottam a furdoszobat, konyhat, nappalit, meg (hamar igy belejottem) a sajat szobamat is. Ra is ment ket napom, hiaba nem vagyok edzesbe! :) Ez persze azt jelentette, hogy Durham megint ugrott! (De majd a jovo heten...)