2007. június 17., vasárnap

Variaciok egy temara, avagy penteki kajak

Mint ez koztudott ("-Mint ez koztudott? Safranyek, maga gunyolodik velem!") pentekenkent rendelni szoktuk a kajat egy kozeli kifozdebol es 11-re, mikor kezdodik a nagyszunet, kocsival odahozzak es beadjak a racson (akarom mondani keritesen). Az alabbi kepeken az allitolag klasszikus angol reggeli lathato, kerdeztem a tobbieket, hogy mennyire valodi ez a reggeli, de azt mondjak, hogy tenyleg ilyen. Mindegyikben ugyanaz van, csak a talalas mas.

Osszetevok:
-Tukortojas
-Kolbasz
-Sonka
-Babfozelek
-Paradicsompure

Es akkor a kepek, kezdve a klasszikus talcas valtozattal:


A kovetkezo kepen ugyanez, csak bun-ba (zsemlebe) toltve:


Az alabbi 3 kepen bun helyett stottie-ba van toltve a reggel. Mint az lathato ez egy brutalabb adag! Az elso kepen meg csukottan, ahogy kibontottam:


A masodik kepen az lathato amint probalom egy kicsit szetnyitni, hogy felfedjem a beltartalmat is:


Es vegul az utolso kepen lathato ahogy a maradekkal kuzdok:


A kedvencem viszont a fott/sult marhahus sultkrumplival, barnaszosszal es babfozelekkel. Eleg emberes adag (a la Bud Spencer!), de azert le lehet gyurni:


Es vegul a Szorny, avagy a Yorkshire puding marhahussal, sultkruplival es barnaszosszal. Az adag tartalmaz egy kisebb gyumolcstorta nagysagu sos tesztas tortalapot magas (kb.4cm-es) oldallal. Az aljat kikenik barna szosszal, majd jon egy adag sultkrumpli vegul 4-5 szelet marhahus. Ez igy megabrutal, alig lehet megenni. Eddig egyszer rendeltem, hogy kiprobaljam, de tobbet nem fogok, mert utanna mozdulni is allig tud az ember: