2007. február 16., péntek

London II.

Mivel este indultunk istovab, ezert gyorsan vegigszaladtunk Londonon es megneztuk azt, amit egy nap alatt meg lehet nezni. Csak metron utaztunk, ahol a ki- es belepesnel is egy kapun kell atmenni ami csak a berletre vagy a jegyre nyilik. Nem hiszem, hogy konnyu lehet csalni, egyebkent is mindenhol nyuzsognek a security feliratu emberek.

Akkor a lista, hogy miket neztunk meg kivulrol, futtaban: Buckingham Palace, St.James's Park, Trafalgar Square, Natianal Galeries, Tower of London, Tower Bridge (atmentunk rajta), HMS Bellfast, Westminster, Big Ben'. Megallapithato, hogy egy nap keves Londonra, ide legalabb 1 honap kell, de mindenkepp 1 het. Hihetetlen, de minden sarkon valami hires tortenelmibe botlik az ember! El is hataroztuk, hogy kesobb meg visszaterunk ide hosszabb idore szetnezni, ha lesz ra lehetosegunk.

Es akkorahova be is mentunk szetnezni:

Temple Church> Hihetetlen elmeny, hogy ott lehettem a templomos lovagok birtokan, a falakbol aradt a tortenelem!

Parlament> Tobbszoros biztonsagi ellenorzes utan, lehetett bemenni es megnezni az eppen folyo parlamenti ulest! Dobbenetes, hogy a fenyegetettseg ellenere is ragaszkodnak ahhoz, hogy a koz megtekinthesse a honatyakat munka kozben! Latni az ulest minden pompajaval es egyszerusegevel egyutt felemelo erzes volt.

Southward Cathedral> Ismet csak a tortenelem: a leiras szerint a hely mar az isz. 606 ota szakralis jelentosegu, templom a XII. szazad ota all itt, a katedralis a XIV-XV. szazadban emeltek. Na errol beszeltem...