2007. február 15., csütörtök

Megerkezes

Elso benyomasok Angliarol: meg a geprol lathato volt, hogy minden talpalattnyi foldet muveles ala vontak, erdonek nyoma se latszott, egy-egy fa allt maganyosan a mezo kozepen, ezeket viszont meghagytak. A valtozatos szinu mezok szepek voltak fenntrol.

Lent a vamosok kicsit bunkok voltak az emberekkel, eleg agressziven viselkedtek. Viszont a vamon mint EU citizen mentem at, mint kes a vajon. A csomagoknal se volt semmi, bar kicsit koszosak lettek, mert a befolizastol mindenki eltekintett.

Kint a parkoloban talalkoztunk az angol mentalitassal es rendszer-szeretettel: A buszon, amivel Londonba mentunk (a gep Lutonban szallt le, ez kb. 1 orara van Londontol) mar volt egy lengyel csoport es az o csomagjaik elfoglaltak az osszes rakodasra kijelolt helyet es a mieink mar nem fertek fel. Raadasul kiderult, hogy nagyok is a csomagok (igaz a lengyeleke is nagy volt). A sofor nem nagyon hisztizett, rogton hivott egy manager-t, hogy intezkedjen. A problema kb. annyi volt, hogy a csomagokat le kellett volna tenni a foldre, vagy az olunkbe fogni es kesz, de a sofor mondta, hogy ez ellenkezik a szabalyzattal, szoval nem lehet. Mindenesetre a manager no es a sofor mintegy 10 percig rakodtak a borondoket, mig sikerult mindent szabalyszeruen elhelyezni. Az ovek becsatolasa utan mar indulhattunk is.